Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinformation


Tävlingsinformation

Onsdag 27 maj

Starttider

Knatteklass: kl 17.40
Lågstadie- och mellanstadieklass: kl 18.00
Vuxenklass 3,8 km och 7,6 km (inkl. lagtävling): kl 18.45

 Anmäl dig här

Gå, jogga eller spring individuellt eller i lag. Tävlingsplatsen är vid ICA i Stigtomta, klicka för att se karta.

Klasser

 • Vuxna och barn: 3.8 km eller 7,6 km (Gräs, stig & väg-underlag)

 • Mellanstadieungdomar: 900 m (Gräs & väg-underlag)

 • Lågstadieungdomar: 900 m (Gräs & väg-underlag)

 • Knatte: 350 meter (Gräs & väg-underlag)

Tidtagning

Tidtagning i alla klasser förutom knatteklassen. Elektroniskt tidtagning där alla löpare erhåller en så kallad Sportident-pinne att sätta på fingret.

Utefter banan finns ett antal stationer där alla löpares tid ska registeras genom att tidtagningspinnen ska stoppas ner i en tidtagningsdosa:

 1. Backpriset, en tidtagningsdosa sitter nedanför backen och en sitter på toppen av backen.
  (gäller endast 3,8 och 7,6 km)

 2. Spurtpriset, en tidtagningsdosa sitter vid spurtens början.
  (gäller alla klasser med tidtagning, d.v.s. alla utom Knatte-klassen)

 3. Varvning, en tidtagningsdosa sitter vid tävlingsplatsen efter 3,8 km.
  (gäller endast de som springer 7,6 km). Obs! Se till så att du väljer rätt fålla när du kommer in för varvning på långa banan på arenan, så att du stämplar vid varvningskontrollen och inte spurtkontrollen.

 4. Mål, registera din totala tid genom att stoppa ner din tidtagningspinne i någon av målenheterna på mållinjen. (gäller alla klasser med tidtagning, d.v.s. alla utom Knatte-klassen). Direkt efter målgång ska du återlämna din tidtagningspinne till arrangörerna som står precis efter mållinjen.


Det finns flera tidtagningsenheter vid varje station, välj en valfri som du registerar din tid i. Det är obligatoriskt att registrera sig vid varje station efter banan för att erhålla total tid.

Teststation med tidtagningspinne och tidtagningsenhet finns på tävlingsplatsen

OBS! Håll reda på tidtagningspinnen, tappar du bort din pinne debiteras du med 500 kr!

Kostnad och anmälningsstopp
Se sidan ANMÄLAN

Lagtävling

Minst 3 personer per lag och max 6. Hela laget får en picknick att dela på efter loppet. Personerna i laget väljer om de vill springa 3,8 km eller 7,6 km (laget behöver alltså inte välja samma). Lagets tävlingstid räknas ut genom att samtliga lagdeltagares tid summeras och divideras med total längd som laget tagit sig runt, dvs lagets genomsnittliga kilometertid. Det är denna tid som räknas i lagutmaningen. Lagavgiften är densamma oavsett hur många ni är i laget. Gemensam start och samtliga som deltar i lagtävlingen deltar även automatiskt i den individuella tävlingen.

Företag eller föreningar. Tipsa om oss konkurrenter som ni vill utmana i lagtävlingen! Skicka ett mail till oss This is a mailto link och tipsa oss om vilka vi ska bjuda in till loppet!

Picknick-korgar

För alla lag ingår en picknick som hämtas ut i serveringstältet med en picknickbiljett som finns i lag-påsen.
En matig picknick från Nyköping Strand Utbildningscenter (Nyköpings hotell- och restaurangskola) till alla i laget! Dryck ingår ej men går att köpa i serveringstältet.


Starttider och deltagarpåsar

Knatteklass: 17.40
Lågstadie- och mellanstadieklass: 18.00
Vuxenklass (inkl. lagtävling): 18.45

Deltagarpåse med information och elektronisk tidtagningsbricka uthämtas absolut senast 30 minuter före respektive start.

Uppvärmning till musik sker i startfållan c:a 15 minuter före start i samtliga klasser!

Servering

Det finns ett serveringstält på arenan där säljs korv med bröd, kaffe och fikabröd samt försäljning av matbröd. I serveringstältet är det endast kort- och Swish-betalning som gäller.

Parkering

Välj gärna cykel om ni kan och kommer ni med bil uppmanar vi er till samåkning så långt det går. Vägvisning till parkering finns utmed väg 52. Följ parkeringsvakternas anvisningar. Gångavstånd till arena är upp till 200 meter. Cykelparkering på anvisad plats.

ICA:s kundparkering är till för ICA:s gäster och får inte användas denna kväll av deltagare i loppet.

Resultat

Sätts upp på tävlingsarenan samt läggs ut på hemsidan www.stigtomtaloppet.se efter loppet.

Prisutdelning

Stigtomtaloppet har ett väldigt många och fina priser och då vi vill gynna breddidrotten väljer vi att lotta ut de allra flesta priserna. För att kunna ta del av ett lottat pris måste deltagaren vara kvar på plats under prisutdelningen samt kunna uppvisa sin nummerlapp, annars dras en ny vinnare av priset.

Knattar
Priser delas ut till alla deltagare vid målgång

Låg- och mellanstadieklasserna
Prisutdelning direkt efter att alla deltagare gått i mål (c:a kl. 18.15)! Pris till bästa tjej och kille i låg- respektive mellanstadieklassen samt många fina priser som lottas ut bland alla deltagare.

Vuxenklasser och lagtävlingen
Prisutdelning direkt efter att alla deltagare kommit i mål (c:a kl. 20.00). Priser till bästa man och kvinna i den korta respektive den långa vuxenklassen samt till bästa lag. Därutöver många fina lottade priser bland alla deltagare och lag.

Toaletter

Två toa-vagnar finns på tävlingsarenan.

Sjukvård

Enklare sjukvård finns på tävlingsarenan. DELTAGANDE SKER PÅ EGEN RISK. Observera att loppet delvis går på ojämn skogsstig där man får passa sina fötter för rötter och liknande.

Dusch och omklädningsutrymmen

Finns ej.


Foto och film

Under Stigtomtaloppet förekommer deltagarna att fotograferas och filmas. Fotografier och videoinspelningar kommer publiceras på TV, internet, Facebook och i tryckt media.

Hör av dig till Stigtomtaloppet (This is a mailto link) om du ej medger att eventuella bilder på dig eller någon i din familj får användas i detta syfte.

Uppdaterad: 31 JAN 2020 02:15 Skribent: Tomas Öberg
Epost: Adressen Gömd

Gilla och följ Stigtomtaloppet på Facebook

Stigtomtaloppet arrangeras i samarbete med våra partners:


Nyköpings Strand UtbildningscentrumRMJ Bygg

Paltorps hage

 O´Learys Nyköping