Hoppa till sidans innehåll

Så här går det till


Vår (OK Hällens) drivkraft är att inspirera till aktivitet och gemenskap. 

Banans start och mål är på grönytan intill ICA Nära i Stigtomta.

Tävlingsinformation

Onsdag 18 maj 2022

Starttider onsdag 18 maj

Knatteklass: 17.40
Lågstadie- och mellanstadieklass: 18.00
Vuxenklass (inkl. lagtävling): 18.45

Deltagarpåse med information och nummerlapp med tidtagningschip uthämtas absolut senast 30 minuter före respektive start.

Uppvärmning till musik sker i startfållan c:a 15 minuter före start i samtliga klasser.

Klasser

• Vuxna och barn: 3.8 km eller 7,6 km (Gräs, stig & väg-underlag)
• Mellanstadieungdomar: 900 m (Gräs & väg-underlag)
• Lågstadieungdomar: 900 m (Gräs & väg-underlag)
• Knatte: 350 meter (Gräs & väg-underlag)

Lagtävling

Minst 3 personer per lag och max 6. Hela laget får en picknick att dela på efter loppet. Personerna i laget väljer om de vill springa 3,8 km eller 7,6 km (laget behöver alltså inte välja samma). Lagets tävlingstid räknas ut genom att samtliga lagdeltagares tid summeras och divideras med total längd som laget tagit sig runt, dvs lagets genomsnittliga kilometertid. Det är denna tid som räknas i lagutmaningen. Lagavgiften är densamma oavsett hur många ni är i laget. Gemensam start och samtliga som deltar i lagtävlingen deltar även automatiskt i den individuella tävlingen.

Picknick-korgar till alla lag

För alla lag ingår en picknick som hämtas ut i serveringstältet med en picknickbiljett som finns i lag-påsen. Dryck ingår ej men går att köpa i serveringstältet.

Hitta priser längs banan

Längs Stigtomtaloppet kommer det finnas olika priser som man får om man orkar ta med sig priset i mål. Det kommer finnas ett däck, en kundvagn och flera kundkorgar. Ta med in i mål och du får ett fint pris.

Backspurten

Vid den brantaste backen kommer din tid, från backens början till slut, att registreras. Den som har snabbast tid vinner back-priset.

Servering

Det finns ett serveringstält på arenan där säljs fika. I serveringstältet är det Swish-betalning som gäller.

Parkering

Välj gärna cykel om ni kan och kommer ni med bil uppmanar vi er till samåkning så långt det går. Vägvisning till parkering finns utmed väg 52. Följ parkeringsvakternas anvisningar. Gångavstånd till arena är upp till 200 meter. Cykelparkering på anvisad plats.

ICA:s kundparkering är till för ICA:s gäster och får inte användas denna kväll av deltagare i loppet.

Resultat

Finns direkt på Race ID och läggs sedan ut på webben efter loppet.

Prisutdelning

Stigtomtaloppet har ett väldigt många och fina priser och då vi vill gynna breddidrotten väljer vi att lotta ut de allra flesta priserna. För att kunna ta del av ett lottat pris måste deltagaren vara kvar på plats under prisutdelningen samt kunna uppvisa sin nummerlapp, annars dras en ny vinnare av priset.

Knattar
Priser delas ut till alla deltagare vid målgång

Låg- och mellanstadieklasserna
Prisutdelning direkt efter att alla deltagare gått i mål (c:a kl. 18.15)! Pris till bästa tjej och kille i låg- respektive mellanstadieklassen samt många fina priser som lottas ut bland alla deltagare.

Vuxenklasser och lagtävlingen
Prisutdelning direkt efter att alla deltagare kommit i mål (c:a kl. 20.00). Priser till bästa man och kvinna i den korta respektive den långa vuxenklassen samt till bästa lag. Därutöver många fina lottade priser bland alla deltagare och lag.

Toaletter

Två toa-vagnar finns på tävlingsarenan.

Sjukvård

Enklare sjukvård finns på tävlingsarenan. DELTAGANDE SKER PÅ EGEN RISK. Observera att loppet delvis går på ojämn skogsstig där man får passa sina fötter för rötter och liknande.

Dusch och omklädningsutrymmen

Finns ej.

Foto och film

Under Stigtomtaloppet kommer deltagarna att fotograferas och filmas. Fotografier och videoinspelningar kommer publiceras på TV, internet, Facebook och i tryckt media. Hör av dig till Stigtomtaloppet (This is a mailto link) om du ej medger att eventuella bilder på dig eller någon i din familj får användas i detta syfte.

Uppdaterad: 04 FEB 2020 20:05
E-post: Adressen Gömd

Gilla och följ Stigtomtaloppet på Facebook